Contact

     Microsoft Certified Technology Specialist

  Lid van FeWeb


Microsoft Authorized Education Reseller

Fujitsu Select Partner

Whois

Controleer uw domeinnaam:
www.
Selecteer een extensie:
.eu.be.nl
.com.net.org
.info.biz.mobi

Welk licentietype kiezen?

Voor alle Microsoft Windows, Office en Windows Server versies bestaan er diverse licentie mogelijkheden. Samen met u gaat Bumper.be op zoek naar de ideale formule voor u, uw bedrijf en indien gewenst uw werknemers.

Er zijn 4 hoofdlijnen in Microsoft licenties:

Licentie overzicht

naar boven

FPP - Full Packaged Product

Dit is de software in doos die u traditioneel in de winkelpunten aantreft. FPP is geschikt voor gebruikers die snel een klein aantal softwarelicenties willen aankopen en leent zich dus perfect voor particuliere consumenten en zelfstandigen

naar boven

OEM - Systeembouwerlicentie

Microsoft biedt systeembouwers een andere versie en verpakking van Windows aan. Deze OEM-versies worden ontworpen en zijn besteld voor installatie op pc's voor doorverkoop. Ze hebben een andere prijs dan de versies voor de detailhandel/eindgebruikers (FPP) en bieden geen eindgebruikersondersteuning, in tegenstelling tot de detailhandel/FPP-versies. Systeembouwersoftware is enkel bedoeld voor OEM-systeembouwers en alleen voor pre-installatie op nieuwe pc's. Systeembouwersoftware is niet bedoeld voor installatie door eindgebruikers; personen die deze software aankopen, zullen geen toegang hebben tot klantondersteuning, wat aanleiding kan geven tot een negatieve koopervaring.

naar boven

Volume licenties

Microsoft biedt naast FPP en OEM, 3 licentievormen aan, beter bekend onder de naam ‘Volume Licenties’ of ‘Licentiecontracten’ omdat ze op naam van het bedrijf worden opgemaakt en een minimale eerste bestelling van 5 stuks vereist is. Hieronder vindt u meer info per licentie mogelijkheid.

Alle users dienen zich te registreren en in te loggen op het Volume License Service Centre (VLSC).
Dit kan via: www.microsoft.com/licensing/servicecenter (tel: 0800/722.93)

 1. Open License
is een contract van 2 jaar waarmee u kan besparen op de geraamde winkelprijzen door een initieel order voor 5 of meer licenties te plaatsen. De volledige betaling gebeurt in 1 keer, bij het afsluiten van het contract.

 2. Open Value
is een contract waarbij u de kosten voor licenties en upgrades spreidt over 3 jaar. Het is een eenvoudige manier om software aan te schaffen voor een deel (minimum 5) of voor alle computers in uw organisatie. U kunt de software op elk moment upgraden, zodat uw gestandaardiseerde pc’s over de recentste technologie kunnen beschikken, wanneer u daar de tijd rijp toe acht.

 3. Open Value Subscription
dit is het meest eenvoudige contract, waarbij u zelf kiest op welke Microsoft technologie(ën) u uw computers standaardiseert. U gaat daarvoor een huurcontract van 3 jaar aan waarbij u elk jaar een vaste prijs per PC betaalt. Ook hier kan u de software op elk moment upgraden, zodat uw gestandaardiseerde PC’s over de recentste technologie kunnen beschikken, wanneer u daar de tijd rijp toe acht.

naar boven

Bijkomende voordelen van Volume Licenties:

 • Software is losgekoppeld van de hardware en kan dus overgezet worden op nieuwe hardware
 • U kunt ‘downgraden’: ervoor kiezen tijdelijk een eerdere versie van het pakket te gebruiken
 • U krijgt 1 sleutel per product die u via het netwerk installeert. Activatie per pc via internet of telefoon is niet meer nodig.

naar boven

Software Assurance

Software Assurance is een onderhoudsprogramma van Microsoft waarbij u, mits betaling van een jaarlijks bedrag, diensten zoals training en ondersteuning ontvangt en u recht geeft op gratis upgrades van Microsoft® software. Zo hoeft u de software, ondersteuning en opleiding die u nodig hebt, niet meer apart aan te kopen. U bent bovendien beter in staat uw budget te plannen en hebt sneller toegang tot support wanneer nodig. Software Assurance vergemakkelijkt het leven van een IT manager, verhoogt de productiviteit van een bedrijf en drukt IT kosten.

Het programma Open Value is opgezet om de voordelen van Software Assurance aan de laagste prijs aan te bieden.

naar boven

Voordelen van Software Assurance

Software AssuranceSoftware Assurance is dus véél meer dan enkel een handige manier om software up-to-date te houden. SA helpt een organisatie om de maximale waarde te halen uit hun software investering.   

Elke bestaande en toekomstige klant kan ervan genieten. Een greep uit het aanbod: een completere ondersteuning met 24x7-beschikbaarheid, service cheques, nieuwe functies voor Windows, ... Kortom, heel wat extra troeven om uw kosten te drukken en de waarde van uw software-investering optimaal te benutten gedurende de volledige levenscyclus van uw toepassingen.

Software Assurance biedt u een meerwaarde in elk stadium van uw softwarecyclus.

De vele voordelen van Software Assurance zijn verdeeld over de vijf fasen van de licentie-levencyclus:

 1. Budgetteren
 2. Uitrollen
 3. Gebruiken
 4. Onderhouden
 5. Overstappen

naar boven

Budgetteren

Maak onmiddellijk gebruik van de technologie die uw bedrijf nodig heeft, vergemakkelijk de toegang tot licenties en het bepalen van uw budget.

Software Assurance verbetert uw budgettering op korte en lange termijn

Kiest u voor een licentievariant met Software Assurance dan is de voorspelbaarheid van uw software-investeringen gedurende de drie loopjaren van de overeenkomst optimaal. U bent daardoor een stuk flexibeler in het beheren van uw totale IT-uitgaven. Dit zijn de tools die uw budgettering eenvoudiger maken:

 • Recht op nieuwe versies
  U ontvangt nieuwe softwareversies van de programma's waarvoor u licenties heeft. Hierdoor blijft u optimaal profiteren van uw investering en minimaliseert u de kosten voor de aanschaf van nieuwe versies, terwijl u wel onmiddellijk profiteert van de laatste technologie. Meer info
 • Gespreide betaling
  Met een gespreide betaling reduceert u de aanvangskosten en legt u uw softwarekosten voor drie jaar vast. Meer info

naar boven

Uitrollen

Haal het beste uit uw software dankzij trainingen, services en tools omtrent implementatie aangeboden via Software Assurance.

Software Assurance creëert een optimale infrastructuur

Kiest u voor een licentievariant met Software Assurance dan krijgt u de beschikking over tools die de uitrol van softwareprogramma's over meerdere pc's, op meerdere (internationale) locaties, aanzienlijk vereenvoudigt. Hiermee kunt u uw total cost of ownership beter beheersen.

Dit zijn die tools:

 • Desktop Deployment Planning Services
  Gaat u op meerdere pc's programma's uitrollen? Laat een fundamentele analyse uitvoeren, inclusief de business case, procesmanagementplanning en de technische procedures die daarvoor nodig zijn. Meer info
 • Information Work Solution Services
  Planningsworkshops om de impact van personen, teams en afdelingen van uw organisatie te vergroten. Meer info

naar boven

Gebruiken

Verruim het gebruik van uw software, een goede zaak voor uw bedrijf én zijn werknemers.

Met Software Assurance haalt u meer uit uw programma's

Kiest u voor een licentievariant met Software Assurance dan optimaliseert u op diverse manieren het softwaregebruik binnen de organisatie. Alle features uit het Software Assurance-pakket leveren een directe bijdrage aan de verhoging van de productiviteit, zoals het gratis thuisgebruik voor uw werknemers en het recht op het gebruik van de nieuwste, verbeterde versies van die producten. Dit zijn alle voordelen met betrekking tot productiviteit:

 • Microsoft Windows Vista Enterprise
  Grote organisaties verlagen hiermee structureel hun uitrol- en beheerkosten. Meer info
 • Microsoft Training Vouchers
  Gratis vouchers voor specifieke cursussen. Meer info
 • Enterprise Source-licentieprogramma
  Toegang tot de broncode van Microsoft Windows voor interne ontwikkeling en ondersteuning. Meer info
 • Microsoft eLearning
  Zeer gebruiksvriendelijke online leeromgeving om het gebruik van programma's en applicaties te optimaliseren. Meer info
 • Home Use Program
  Medewerkers kunnen gratis Office family-versions installeren van de programma's waarvoor u licenties koopt. Meer info
 • Employee Purchase Program
  Medewerkers kunnen tegen gunstige voorwaarden Microsoft-producten aanschaffen. Meer info 

naar boven

Onderhouden

Reken op een stabiele IT-omgeving dankzij diensten, tools en referentiemateriaal geleverd via Software Assurance.

Software Assurance ondersteunt op elk niveau

Neemt u een licentie-variant met Software Assurance dan krijgt u toegang tot een uitgebreid onderhoudspakket. Dit pakket bevat support voor alle denkbare niveau's in uw organisatie: van IT-professional tot gewone gebruiker. Om gedurende de looptijd van uw licentie-overeenkomst maximaal gebruik te blijven maken van de software zijn deze voordelen op het gebied van onderhoud onmisbaar:

 • Extended 24x7 Problem Resolution Support
  Volledige telefonische ondersteuning voor alle producten van Microsoft, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Meer info
 • «Cold back up server» bij schade
  Om voorbereid te zijn op noodgevallen krijgt u aanvullende ´cold backup´ serverlicenties. Meer info
 • TechNet Plus Managed Newsgroups and Subscription Media
  Uw IT-professionals krijgen toegang tot TechNet Plus Subscription content. Meer info

naar boven

Overstappen

Microsoft biedt ook tools om overgangsfases vlotter te laten verlopen.

Software Assurance versoepelt migraties

Bij licentievarianten met Software Assurance krijgt u de beschikking over tal van tools om de overstap naar andere hard- en software beter te laten verlopen. Uw voordeel: lagere externe migratiekosten. Dit zijn de tools die Software Assurance u in deze fase van de licentie-levenscyclus biedt:

 • Windows Vista en Virtual PC
  Windows Vista Enterprise geeft recht op 4 gratis Operating Systems in de Virtual pc. Meer info
 • Extended Hotfix Support
  Meld u aan voor EHSA's (Extended Hotfix Support Agreements) indien hotfix oplossingen nodig zijn. Dat geeft een rustig gevoel en verlaagt de ondersteuningskosten. Meer info
 • Windows Fundamentals for Legacy PCs
  U krijgt dezelfde beveiliging en beheerbaarheid als Windows XP SP2. U profiteert daarmee ook van een soepel migratiepad naar de nieuwste hardware en besturingssysteem. Meer info

naar boven

Microsoft Tips
Nieuwsflash
Webdesign
IT Support

De 10 meestgestelde vragen over de gratis update van Windows 10

Windows 10 komt eraan en naar aanleiding van de releasedatum op 29 juli, lijsten we even de 10 meest gestelde vragen op van het moment: behoud ik al mijn documenten bij een gratis upgrade? Zal Cortana ook beschikbaar zijn in België? Krijgt Windows RT ook een upgrade? Ontdek de volledige lijst.

http://pulse.microsoft.be/language/nl/de-10-meest-gestelde-vragen-over-de-gratis-windows-10-upgrade/

 

Welke Windows 10 versie past bij jou?

Op 29 juli is het zover. Dan is Windows 10 beschikbaar; in verschillende versies nog wel. De versies zijn afgestemd op gebruikersprofiel en de toestellen die je gebruikt. Moedig jij als bedrijf CYOD aan (Choose Your Own Device)? Dan zal je waarschijnlijk een andere versie hebben dan iemand die liever een desktop-editie heeft. Ontdek welke versie bij jou past.

http://pulse.microsoft.be/language/nl/welke-windows-10-versie-past-bij-jou/

 

Maak kennis met Microsoft Edge (te kiezen: 1/2)

Microsoft Edge is de nieuwe browser van Windows 10. Je zal vanaf eind juli rechtstreeks op webpagina’s kunnen schrijven, wat meteen heel wat tijd bespaart in meetings. Benieuwd naar de andere features van Microsoft Edge? 

http://pulse.microsoft.be/language/nl/microsoft-edge-surface-3-perfect-partners-in-crime/

 

Hoe ziet Office eruit in Windows 10 (te kiezen: 2/2)

Met Windows 10 heb je ineens de nieuwe versie van Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote op zak en dat op al je mobiele toestellen. Touch- en mobielvriendelijk zijn ze allemaal, per app zijn er een aantal specifieke wijzigingen.

http://pulse.microsoft.be/language/nl/probeer-office-voor-windows-10/

 

Geef hackers minder kans

Geen grotere vrees voor een bedrijfsleider dan gehackt te worden. Ondanks de vele waarschuwingen en ondersteuning van partners zoals Microsoft, kan het soms toch fout lopen. Ontdek hoe jij en je collega’s proactief kunnen handelen om hackers geen kans te geven.

http://pulse.microsoft.be/language/nl/geef-hackers-minder-kans/

 

Reminder voor Windows Server

Op 14 juli 2015 beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows Server 2003 en Windows Small Business Server 2003. Met een upgrade naar een nieuwe server worden uw kosten verlaagd, uw gegevens beschermd en staat u sterker in de markt.

 

Lees hier de 5 redenen om te upgraden: http://bit.ly/19O1lm1 

TPL_BEEZ3_NEXTTAB

Deze week hebben we een nieuwe update vrijgegeven voor SimplyFact

Icecat integratie: automatisch ophalen en invullen van product informatie !

Verkoopt u vaak of uitsluitend elektronisch materiaal en/of onderdelen? Met behulp van de Icecat integratie hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het invoeren van de produkt gegevens ! Met behulp van het unieke EAN/UPC nummer, of de combinatie van merk en merkgebonden SKU, vult SimplyFact voor u automatisch alle product gegevens in: algemene gegevens, afbeeldingen, garantie termijn, categorie, gedetailleerde product info: alles in 1 oogopslag.

SimplyFact Icecat integratie - deel 1    SimplyFact Icecat integratie - deel 2

Meer nog: dankzij een handige Product Fiche functie, maakt u heel eenvoudig een gepersonaliseerde en gedetailleerde PDF product fiche van het gekozen artikel. Perfect om als bijlage bij uw offertes te voegen, of om de klant een handig overzicht van de produkt mogelijkheden te tonen. Deze product fiches zijn gebrand zoals uw facturen, bevatten uw eigen logo en u hebt zelfs de mogelijkheid om onmiddelijk uw eigen verkoopsprijs te vermelden op de fiche (met of zonder BTW).

Dankzij deze integratie bespaar ik elke maand heel wat uren die ik anders moest spenderen aan het manueel opzoeken en invoeren van alle produkten

Meer lezen...
TPL_BEEZ3_NEXTTAB

SSL : noodzakelijke beveiliging

Een SSL-certificaat is een noodzakelijke beveiliging voor ieder webverkeer. Heeft u bijvoorbeeld een webwinkel of wilt u er een beginnen? Of heeft u een andere website waar uw bezoekers gevoelige informatie naar toe versturen, bijvoorbeeld een control panel? Dan is een SSL-certificaat onmisbaar, als u de garantie wilt geven dat de gegevens van uw klanten op uw website veilig zijn en niet ingezien kunnen worden door derden. Een garantie die eigenlijk vanzelfsprekend is.    

Misschien heeft u alleen maar een aanmeldingsformulier of inlogscherm op uw website, waar u uw bezoekers vraagt om hun naam en adresgegevens in te vullen, en denkt u misschien dat SSL daarom te duur en onnodig is. Toch kunnen ook deze gegevens gestolen worden, met alle vervelende gevolgen van dien. Het is dan ook wettelijk verplicht om de verzending van dit soort gegevens van en naar uw website te beveiligen. Onze Medium Security SSL certificaten zijn hiervoor ideaal.

Ook voor low-risk websites, zoals een intranet binnen een klein bedrijf, vindt u bij Bumper.be geschikte budget-SSL-certificaten. En wilt u meerdere subdomeinen beveiligen met SSL, dan is SSL Wildcard de beste oplossing.

Voor iedere doelgroep een SSL-certificaat

SSL-certificaten kunnen van levensbelang zijn voor ondernemingen die online opereren. Voor een e-commerce bedrijf kan een goede SSL-beveiliging een groot verschil in de omzet maken. Voor webdevelopers kan een goed werkend SSL-certificaat ervoor zorgen dat er niet wordt ingebroken in de site van een klant.

Alle grote merken onder 1 dak

Bij Bumper.be bent u aan het juiste adres voor SSL certificaten van alle grote merken:    

Comodo SSL  Thawte SSL   RapidSSL SSL

GeoTrust SSL

     VeriSign SSL

VeriSign, GeoTrust, Thawte, Comodo en RapidSSL.

                  

TPL_BEEZ3_NEXTTAB

Bumper.be services op maat

U vraagt, wij leveren: advies op maat gesneden, onderhouds contracten, snelle interventies, persoonlijk advies, telefonische support, hulp op afstand en dienst na verkoop. We begeleiden u van A to Z naar uw ideale IT omgeving met behulp van kennis, ervaring en onafhankelijk advies over merken, produkten en netwerkleveranciers.

Maak u geen zorgen meer over uw IT, Bumper.be levert u alle IT oplossingen: snel, adequaat en scherp geprijsd.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie

button webdesign
button hosting
button development
button hardsoftware
button consultancy
button support