Contact

     Microsoft Certified Technology Specialist

  Lid van FeWeb


Microsoft Authorized Education Reseller

Fujitsu Select Partner

Whois

Controleer uw domeinnaam:
www.
Selecteer een extensie:
.eu.be.nl
.com.net.org
.info.biz.mobi

Tweakers.net

Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Tweakers
 1. Apple heeft de richtlijnen voor de App Store aangepast. Ontwikkelaars van apps mogen nu contactgegevens vragen van gebruikers, zolang dat optioneel is. Ook mogen ze actief contact zoeken met klanten om ze te wijzen op andere betaalmethodes dan via Apples betaalplatform.
 2. Audiochatapp Clubhouse laat makers van Rooms links vastzetten boven in beeld. Zo kunnen ze gebruikers verwijzen naar waar ze over praten of reclame maken voor eigen merchandise of video's bijvoorbeeld, zegt het bedrijf.
 3. Er is een nieuwe klokkenluider bij Facebook. De persoon, die werkte voor het Integrity-team, claimt dat Facebook de Groups op zijn platform nauwelijks monitort, zelfs als daar duidelijk illegale handel plaatsvindt.
 4. Er is een screenshot met Geekbench-resultaten van een Intel Core i9-12900HK-laptopprocessor online verschenen. De cpu krijgt veertien cores en twintig threads en draait op een kloksnelheid van 2,9GHz. Het is niet bekend wanneer laptops met deze cpu uitkomen.
 5. AMD komt mogelijk met twee varianten van zijn komende Instinct-accelerator op basis van de CDNA2-architectuur. Een van die varianten, de MI250X, zou beschikken over 110 compute units en een tdp van 500W.
 6. Het Delft Aerospace Rocket Engineering-team van de TU Delft heeft besloten af te zien van de lancering van zijn Stratos IV-raket. Volgens een bekendmaking waren er problemen met het Quick Disconnect-systeem die opgelost konden worden, maar daarmee nog steeds niet veilig genoeg was.
 7. Vermeende renders van de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra laten zien dat de tablet een inkeping in het scherm heeft voor de frontcamera. De renders zijn uitgelekt door OnLeaks en 91Mobiles, die vaker met dergelijke beelden naar buiten treden.
 8. Microsoft heeft de beslissing teruggedraaid om de hot-reloadfunctie te beperken tot de betaalde Windows-versie van zijn .Net-ontwikkeltools. De opensourcegemeenschap, die de functie graag ziet in de opensource-multiplatformvariant Visual Studio Code, gaf daar veel kritiek op.
 9. Doom Eternal krijgt op 26 oktober, dus aanstaande dinsdag, de beloofde Horde Mode met update 6.66. Dat is de modus die in de plaats van Invasion Mode komt, die geschrapt was. Daarnaast komt er een Battlemode 2.0 en twee nieuwe Master Levels.
 10. MMD heeft drie 27"-gamingmonitoren van AOC gepresenteerd, waarvan een exemplaar met miniled-backlight dat een adviesprijs heeft van 1049 euro. Bovendien wordt het portfolio uitgebreid met nieuwe gamingaccessoires van AOC en gamingmonitoren onder de merknaam Philips.
 11. SiFive heeft zijn volgende generatie RISC-V-core aangekondigd. Volgens het bedrijf presteert deze tot vijftig procent beter dan zijn huidige P550-core. Daarmee kunnen de nieuwe cores volgens het bedrijf concurreren met de huidige kernen van Arm en Intel.
 12. Intel heeft bevestigd dat het de compute-tile uit zijn veertiende generatie Meteor Lake-cpu's heeft aangezet in het lab. Het bedrijf claimt dat deze chiplet voldoet aan de verwachtingen die de chipfabrikant had. De Meteor Lake-cpu's moeten in 2023 uitkomen.
 13. De Amerikaanse Cybersecurity & Infrastructure Security Agency, of CISA, waarschuwt voor mogelijke gps-problemen die zich vanaf zondag voor kunnen doen. Door een bug in bepaalde gpsd-servicedaemon-versies zal de interne klok van apparaten bijna 20 jaar terugspringen.
 14. NASA wil zijn Space Launch System-raket in februari van 2022 voor het eerst lanceren. De missie heeft te maken gehad met herhaald uitstel, maar nu lijkt er schot in te zitten. De eerste vlucht met de raket wordt een testmissie: zonder bemanning een reis om de maan en terug.
 15. Italië is 'in vergevorderde gesprekken' met chipfabrikant Intel over de mogelijke bouw van een chipfabriek in het land. De Italianen zouden 'een goede kans maken als de overheid er hard aan werkt', aldus bronnen van Reuters.
 16. De release van Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp, de remastered collectie van de strategiespellen uit 2001 en 2003, wordt uitgesteld. De Nintendo Switch-game zou op 3 december uitkomen, maar dat wordt nu de lente van 2022.
 17. Sony belooft tijdens het aankomende Playstation State of Play-evenement verschillende games voor de PlayStation 4 en 5 te laten zien. De livestream is op woensdag 27 oktober om 23.00 uur Nederlandse tijd te zien via Sony's officiële kanalen. Het evenement duurt grofweg 20 minuten.
 18. Apple brengt een nieuwe prestatiestand voor de reeds aangekondigde 16"-MacBook Pro met M1 Max-soc uit onder de naam High Power Mode. In deze stand levert de aankomende laptop een 'geoptimaliseerde prestatie'.
 19. Google blijkt achter de schermen servers van de Stadia-gameservice aan AT&T te leveren. Klanten van de Amerikaanse provider kunnen op deze manier Batman: Arkham Knight gratis spelen. De naam 'Stadia' is daarentegen niet aan de promotieactie gekoppeld.
 20. Ebusco, een Nederlands bedrijf uit Deurne dat elektrische stads- en streekbussen maakt, heeft zo'n 300 miljoen euro opgehaald na een succesvolle beursgang. Dat vond vrijdag plaats op de Amsterdamse effectenbeurs van Euronext.
 21. Google heeft een bugbountyprogramma in het leven geroepen voor Android Enterprise. Gebruikers die zich aangemeld hebben voor dit initiatief en bugs vinden op het bedrijfsplatform kunnen daar een beloning van maximaal 250.000 dollar voor ontvangen.
 22. Oculus heeft een OS-build uitgebracht voor de Go-headset, die volledig unlocked is en roottoegang geeft. Daarmee kunnen gebruikers meer eigen software op de headset draaien. Oculus-adviseur John Carmack zei al eerder dat dit eraan zat te komen.
 23. T-Mobile en Open Dutch Fiber beginnen in november met de glasvezelaanleg in Rotterdam Prins Alexander. Het gaat om de zes wijken in dit gebied in het noordoosten van Rotterdam: Ommoord, Zevenkamp, Het Lage Land, Oosterflank, Prinsenland en 's-Gravenland.
 24. Rockstar Games brengt de digitale versie van Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition op 11 november uit. Deze versie komt naar pc, PlayStation 5, Xbox-consoles en Nintendo Switch. Voor PlayStation 4 en Xbox-consoles komt op 6 december een fysieke versie.
 25. Varjo brengt eind dit jaar een VR-bril voor 'high-end virtual-realityenthousiastelingen' op de markt. De headset, genaamd Varjo Aero, biedt een resolutie van 2880x2720 pixels per oog en heeft een blikveld van 115 graden. De Varjo Aero kost zo'n 2408 euro.
 26. PUBG Studios heeft bekendgemaakt dat PUBG: New State op 11 november uitkomt. Het gaat om een smartphonegame die zich in 2051 afspeelt en onder meer aanpasbare wapens en een dronewinkel heeft.
 27. Sound United heeft vijf nieuwe, relatief goedkope av-receivers uitgebracht met HDMI 2.1-ondersteuning. Het goedkoopste model van de vijf heeft een prijs van 529 euro. Het gaat om nieuwe receivers in de S-reeks en twee modellen uit de X-reeks.
 28. AMD heeft een Chipset Driver-update uitgebracht die het tweede prestatieprobleem met Ryzen-cpu's op Windows 11 op moet lossen. Bij dit UEFI CCPC2-probleem werden niet altijd de snelste cores uitgekozen voor taken.
 29. Intel gaat SiFive toch niet overnemen. Volgens eerdere geruchten zou Intel het bedrijf voor zo'n twee miljard dollar over willen nemen, maar die gesprekken zijn volgens een nieuw gerucht gestaakt.
 30. Panasonic gaat stoppen met de productie van televisies in zijn eigen fabriek in Pilsen, Tsjechië. Er komen volgend jaar nog wel gewoon nieuwe modellen uit van de Japanse fabrikant, maar die worden geproduceerd door een niet nader genoemde externe partner.
 31. T-Mobile heeft Multisim geïntroduceerd, een abonnementsvorm waarmee gebruikers de 4G-versie van een Apple Watch kunnen koppelen aan een iPhone-abonnement. Zo delen smartwatch en telefoon hetzelfde telefoonnummer. Multisim kost 5 euro bovenop een regulier abonnement.
 32. Intel heeft in het afgelopen kwartaal minder notebookprocessors geleverd. Ceo Pat Gelsinger zegt dat dit door een gebrek aan andere componenten komt, zoals lcd's en wifi-chips. Daarom zouden fabrikanten minder laptops kunnen maken en dus minder processors nodig hebben.
 33. LG heeft op zijn ondersteuningspagina's firmware-versie 4.30.10 geplaatst om handmatig te downloaden. Met deze nieuwe firmware is de combinatie van 4k, 120 beelden per seconden en Dolby Vision ook beschikbaar voor gamers met een CX-, GX- of WX-oled-tv.
 34. Razer wil meer componenten gaan verkopen en heeft daarom een lijn aan casefans, aio-waterkoelers, pwm-fancontrollers en ATX-voedingen aangekondigd. Alle onderdelen, met uitzondering van de fancontroller, bevatten rgb-verlichting.
 35. Stardew Valley-ontwikkelaar ConcernedApe werkt aan Haunted Chocolatier. Deze nieuwe game lijkt op de eerdere game van de ontwikkelaar, al draait Haunted Chocolatier om het verzamelen van ingrediënten om chocolade te maken en deze in een winkel te verkopen.
 36. De Verenigde Staten hebben met een hackaanval samen met andere landen ransomwaregroep REvil offline gehaald. Onder meer de FBI, de Secret Service en het Amerikaanse ministerie van Defensie werkten aan de aanval mee. Een REvil-lid heeft de aanval bevestigd.
 37. Tinder voegt twee nieuwe functies toe aan de Nederlandse variant van de app om 'schadelijke' taal te helpen detecteren. Via artificiële intelligentie worden berichten geanalyseerd waarna gebruikers die 'schadelijke' taal ontvangen, of willen versturen, een prompt te zien krijgen.
 38. Het populaire spel Among Us zal op 14 december verschijnen op PlayStation 4, Playstation 5, Xbox Series S, -X en Xbox Game Pass voor consoles. Diezelfde dag verschijnt het fysieke exemplaar, de Crewmate Edition, voor 33 euro. Cross-play wordt mogelijk op beide platforms.
 39. Google verlaagt per 2022 de Google Play-commissie die ontwikkelaars moeten betalen bij in-app-abonnementen van 30 naar 15 procent. E-book- en muziekstreamingdiensten komen in aanmerking om een commissie ‘tot 10 procent’ te betalen.
 40. Facebook heeft een voorlopige auteursrechtenovereenkomst afgesloten met een Franse lobbygroep van nieuwsuitgevers. Dat schrijft Reuters. Volgens het persagentschap bereidt het bedrijf daarmee de weg om voor nieuwscontent op zijn platformen te betalen.
Microsoft Tips
Nieuwsflash
Webdesign
IT Support

De 10 meestgestelde vragen over de gratis update van Windows 10

Windows 10 komt eraan en naar aanleiding van de releasedatum op 29 juli, lijsten we even de 10 meest gestelde vragen op van het moment: behoud ik al mijn documenten bij een gratis upgrade? Zal Cortana ook beschikbaar zijn in België? Krijgt Windows RT ook een upgrade? Ontdek de volledige lijst.

http://pulse.microsoft.be/language/nl/de-10-meest-gestelde-vragen-over-de-gratis-windows-10-upgrade/

 

Welke Windows 10 versie past bij jou?

Op 29 juli is het zover. Dan is Windows 10 beschikbaar; in verschillende versies nog wel. De versies zijn afgestemd op gebruikersprofiel en de toestellen die je gebruikt. Moedig jij als bedrijf CYOD aan (Choose Your Own Device)? Dan zal je waarschijnlijk een andere versie hebben dan iemand die liever een desktop-editie heeft. Ontdek welke versie bij jou past.

http://pulse.microsoft.be/language/nl/welke-windows-10-versie-past-bij-jou/

 

Maak kennis met Microsoft Edge (te kiezen: 1/2)

Microsoft Edge is de nieuwe browser van Windows 10. Je zal vanaf eind juli rechtstreeks op webpagina’s kunnen schrijven, wat meteen heel wat tijd bespaart in meetings. Benieuwd naar de andere features van Microsoft Edge? 

http://pulse.microsoft.be/language/nl/microsoft-edge-surface-3-perfect-partners-in-crime/

 

Hoe ziet Office eruit in Windows 10 (te kiezen: 2/2)

Met Windows 10 heb je ineens de nieuwe versie van Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote op zak en dat op al je mobiele toestellen. Touch- en mobielvriendelijk zijn ze allemaal, per app zijn er een aantal specifieke wijzigingen.

http://pulse.microsoft.be/language/nl/probeer-office-voor-windows-10/

 

Geef hackers minder kans

Geen grotere vrees voor een bedrijfsleider dan gehackt te worden. Ondanks de vele waarschuwingen en ondersteuning van partners zoals Microsoft, kan het soms toch fout lopen. Ontdek hoe jij en je collega’s proactief kunnen handelen om hackers geen kans te geven.

http://pulse.microsoft.be/language/nl/geef-hackers-minder-kans/

 

Reminder voor Windows Server

Op 14 juli 2015 beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows Server 2003 en Windows Small Business Server 2003. Met een upgrade naar een nieuwe server worden uw kosten verlaagd, uw gegevens beschermd en staat u sterker in de markt.

 

Lees hier de 5 redenen om te upgraden: http://bit.ly/19O1lm1 

TPL_BEEZ3_NEXTTAB

Deze week hebben we een nieuwe update vrijgegeven voor SimplyFact

Icecat integratie: automatisch ophalen en invullen van product informatie !

Verkoopt u vaak of uitsluitend elektronisch materiaal en/of onderdelen? Met behulp van de Icecat integratie hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het invoeren van de produkt gegevens ! Met behulp van het unieke EAN/UPC nummer, of de combinatie van merk en merkgebonden SKU, vult SimplyFact voor u automatisch alle product gegevens in: algemene gegevens, afbeeldingen, garantie termijn, categorie, gedetailleerde product info: alles in 1 oogopslag.

SimplyFact Icecat integratie - deel 1    SimplyFact Icecat integratie - deel 2

Meer nog: dankzij een handige Product Fiche functie, maakt u heel eenvoudig een gepersonaliseerde en gedetailleerde PDF product fiche van het gekozen artikel. Perfect om als bijlage bij uw offertes te voegen, of om de klant een handig overzicht van de produkt mogelijkheden te tonen. Deze product fiches zijn gebrand zoals uw facturen, bevatten uw eigen logo en u hebt zelfs de mogelijkheid om onmiddelijk uw eigen verkoopsprijs te vermelden op de fiche (met of zonder BTW).

Dankzij deze integratie bespaar ik elke maand heel wat uren die ik anders moest spenderen aan het manueel opzoeken en invoeren van alle produkten

Meer lezen...
TPL_BEEZ3_NEXTTAB

SSL : noodzakelijke beveiliging

Een SSL-certificaat is een noodzakelijke beveiliging voor ieder webverkeer. Heeft u bijvoorbeeld een webwinkel of wilt u er een beginnen? Of heeft u een andere website waar uw bezoekers gevoelige informatie naar toe versturen, bijvoorbeeld een control panel? Dan is een SSL-certificaat onmisbaar, als u de garantie wilt geven dat de gegevens van uw klanten op uw website veilig zijn en niet ingezien kunnen worden door derden. Een garantie die eigenlijk vanzelfsprekend is.    

Misschien heeft u alleen maar een aanmeldingsformulier of inlogscherm op uw website, waar u uw bezoekers vraagt om hun naam en adresgegevens in te vullen, en denkt u misschien dat SSL daarom te duur en onnodig is. Toch kunnen ook deze gegevens gestolen worden, met alle vervelende gevolgen van dien. Het is dan ook wettelijk verplicht om de verzending van dit soort gegevens van en naar uw website te beveiligen. Onze Medium Security SSL certificaten zijn hiervoor ideaal.

Ook voor low-risk websites, zoals een intranet binnen een klein bedrijf, vindt u bij Bumper.be geschikte budget-SSL-certificaten. En wilt u meerdere subdomeinen beveiligen met SSL, dan is SSL Wildcard de beste oplossing.

Voor iedere doelgroep een SSL-certificaat

SSL-certificaten kunnen van levensbelang zijn voor ondernemingen die online opereren. Voor een e-commerce bedrijf kan een goede SSL-beveiliging een groot verschil in de omzet maken. Voor webdevelopers kan een goed werkend SSL-certificaat ervoor zorgen dat er niet wordt ingebroken in de site van een klant.

Alle grote merken onder 1 dak

Bij Bumper.be bent u aan het juiste adres voor SSL certificaten van alle grote merken:    

Comodo SSL  Thawte SSL   RapidSSL SSL

GeoTrust SSL

     VeriSign SSL

VeriSign, GeoTrust, Thawte, Comodo en RapidSSL.

                  

TPL_BEEZ3_NEXTTAB

Bumper.be services op maat

U vraagt, wij leveren: advies op maat gesneden, onderhouds contracten, snelle interventies, persoonlijk advies, telefonische support, hulp op afstand en dienst na verkoop. We begeleiden u van A to Z naar uw ideale IT omgeving met behulp van kennis, ervaring en onafhankelijk advies over merken, produkten en netwerkleveranciers.

Maak u geen zorgen meer over uw IT, Bumper.be levert u alle IT oplossingen: snel, adequaat en scherp geprijsd.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie

button webdesign
button hosting
button development
button hardsoftware
button consultancy
button support