Contact

     Microsoft Certified Technology Specialist

  Lid van FeWeb


Microsoft Authorized Education Reseller

Fujitsu Select Partner

Whois

Controleer uw domeinnaam:
www.
Selecteer een extensie:
.eu.be.nl
.com.net.org
.info.biz.mobi

Tweakers.net

Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Tweakers
 1. Spotify had eind vorig jaar 205 miljoen betalende gebruikers. Dat zegt het bedrijf tijdens de presentatie van zijn laatste kwartaalcijfers. Het aantal maandelijks actieve gebruikers is bovendien gestegen naar 489 miljoen; dat is meer dan Spotify had verwacht.
 2. Hackers dreigen gestolen gegevens van de Belgische stad Geraardsbergen openbaar te maken. De stad werd in september vorig jaar al getroffen door de Lockbit-ransomware, maar betaalde toen niet.
 3. Sony heeft de leveringsverwachtingen voor zijn PlayStation VR2-headset verlaagd nadat de voorverkoop tegenviel. Dat melden bronnen aan financieel persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou daarmee mogelijk ook de productie van de headset terugschroeven.
 4. KPN heeft vorig jaar een recordaantal van 544.000 huishoudens aangesloten op zijn glasvezelnetwerk. Dat meldt de telecomprovider bij de presentatie van zijn jaarcijfers. Het bedrijf heeft er vorig jaar in totaal 163.000 glasvezelabonnees bijgekregen.
 5. Inloggen op de Mijn Overheid-portal kan voortaan alleen nog maar met DigiD of als multifactorauthenticatie is ingeschakeld. Vanaf deze week is inloggen zonder extra sms-beveiliging niet meer mogelijk. Dat proces wordt bij steeds meer overheidsinstellingen de norm.
 6. Malwareontwikkelaars kunnen meestal rond de 4000 dollar per maand verdienen als programmeur. Kaspersky analyseerde verschillende vacatures voor ransomware- en cybercrimebendes en zag dat het mediaansalaris rond dat bedrag ligt. Vacatures lijken steeds professioneler te worden.
 7. De VS overweegt een volledig verbod op het exporteren van Amerikaanse technologie naar Huawei. Dat melden ingewijden aan Bloomberg en de Financial Times. In de tussentijd is de regering gestopt met het verstrekken van vergunningen voor handel met het Chinese techbedrijf.
 8. Microsoft, Nintendo en Sony zijn dit jaar geen van drieën aanwezig bij de E3 in Los Angeles, melden ingewijden aan IGN. De gamebeurs keert dit jaar voor het eerst sinds 2019 terug als fysiek evenement. De drie consolemakers reageerden niet op het verzoek om commentaar.
 9. Samsung draaide afgelopen kwartaal ongeveer 69 procent minder winst dan een jaar eerder. Dat meldt het bedrijf bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Samsung wijt dat aan een dalende vraag naar pc's, smartphones en geheugen.
 10. De Europese Commissie is begonnen met de aangekondigde consultatieperiode voor een voorstel om grote techbedrijven te laten bijdragen aan de kosten van telecom- en internetnetwerken in lidstaten van de EU. Er is vanuit de techbedrijven het nodige verzet tegen de plannen.
 11. De RTX 4090 Ti, mits deze daadwerkelijk uitkomt, zal een total board power van 600W krijgen en 11 procent meer CUDA-cores bevatten dan de RTX 4090. Dit blijkt althans uit informatie van leaker kopite7kimi, die vaker juiste details over nog niet aangekondigde Nvidia-gpu's deelt.
 12. De leveringen van miniledpanelen zijn in het afgelopen jaar enorm gestegen, stelt Display Supply Chain Consultants op basis van eigen data en onderzoek. Volgens het analistenbureau voor de beeldschermindustrie was er in 2022 sprake van een stijging van 121 procent.
 13. Electronic Arts werkt aan een patch voor de onlangs uitgebrachte remake van Dead Space om het geconstateerde probleem rondom variable rate shading op de PlayStation 5 te verbeteren. Ook krijgen pc-spelers de optie om deze techniek uit te zetten.
 14. Fairphone brengt vanaf 1 februari voor de Fairphone 4 de Android 12-upgrade uit. Het gaat om een gefaseerde uitrol, al is het niet duidelijk hoe lang deze gaat duren. Het was eerder de bedoeling dat de upgrade voor de telefoon in december vorig jaar zou worden uitgebracht.
 15. Nothing werkt aan een Phone (2), die later dit jaar moet verschijnen. Het bedrijf zegt dat deze nieuwe telefoon 'meer premium' moet worden dan de Phone (1), maar wil nog niet in details treden. Ceo Carl Pei zegt wel dat er meer focus komt op software.
 16. Medion heeft de Erazer Beast X40 aangekondigd, een gaminglaptop met GeForxe RTX 4090-gpu en een optionele waterkoeler die tot betere prestaties in games moet leiden. Daarnaast kondigt het merk een 16"-gaminglaptop met RTX 4070 aan.
 17. 'Enkele' Nederlandse ziekenhuizen zijn door de pro-Russische groep Killnet bestookt met ddos-aanvallen. De website van het UMCG in Groningen is daardoor onbereikbaar. Er zouden geen risico's voor de patiëntveiligheid zijn.
 18. Bijna veertig procent van 399 onderzochte webwinkels gebruikt dark patterns om klanten te manipuleren om aankopen te doen. Dat stellen de Europese Commissie en consumentenautoriteiten van 23 EU-landen. Zij willen dat toezichthouders actie ondernemen.
 19. Facebook en Twitter hadden in januari 2023 beide bijna een half miljoen gebruikers minder dan in januari 2022. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Newcom. Instagram en TikTok hebben beide juist een miljoen gebruikers meer dan een jaar eerder.
 20. Apple wil volgend jaar een vouwbare iPad uitbrengen. Dat zegt analist Ming-Chi Kuo. Die vouwbare iPad zou een kickstand van koolstofvezel krijgen. Het bedrijf zou daarnaast van plan zijn om begin volgend jaar een gerefreshte iPad mini in productie te nemen.
 21. De AP waarschuwt de Nederlandse regering tegen het centraal opslaan van paspoortgegevens. Door een wijziging van de Paspoortwet wordt straks alle informatie over paspoortaanvragen, waaronder vingerafdrukken, centraal bewaard. Dat brengt veel risico's met zich mee.
 22. De fusie tussen RTL Nederland en Talpa mag niet doorgaan. De Autoriteit Consument en Markt geeft daar geen vergunning voor, omdat de consument 'de rekening zou betalen' van de machtspositie. De weigering heeft mogelijk gevolgen voor streamingdienst Videoland.
 23. Microsoft gaat de mogelijkheid blokkeren om add-ins vanaf internet in Excel te laden. Volgens het bedrijf wordt die mogelijkheid de laatste maanden steeds vaker misbruikt om malware te verspreiden.
 24. Nederlandse gemeenten krijgen pas later dit jaar duidelijkheid over het online volgen van burgers. Die regels zouden er eigenlijk al moeten zijn, maar de minister van Justitie zegt dat er meer tijd nodig is om rekening te houden met nieuwe wensen van gemeenten rondom monitoring.
 25. Google heeft een machinelearningtool uitgebracht die zelf muziekstukken kan genereren op basis van een ingegeven tekst. MusicLM is nog niet te gebruiken door iedereen, maar Google heeft wel een onderzoekspaper en samples online gezet.
 26. In Japan zouden de allereerste PCIe 5.0-ssd's te koop zijn aangeboden. Het zou om NVMe-drives van het merk CFD Gaming gaan met 2TB aan opslagruimte. De sequentiële leessnelheid bedraagt 10 GB/s en de sequentiële schrijfsnelheid ligt op 9,5 GB/s. De ssd kost omgerekend 354 euro.
 27. Analist Ming-Chi Kuo schrijft dat Apple de ontwikkeling van zijn eigen wifichips voorlopig op een lager pitje zet. Volgens Kuo wil het Amerikaanse bedrijf meer middelen kunnen inzetten bij de ontwikkeling van zijn mobiele processorchips.
 28. Er zijn gameplaybeelden opgedoken die volgens sommige media van een Horizon-multiplayergame zouden kunnen zijn. De beelden zouden dateren uit 2020 en afkomstig zijn uit een vroege alpha-build.
 29. Google heeft een reparatiehandleiding voor de Pixel 7- en Pixel 7 Pro-smartphone vrijgegeven in Frankrijk. In de documenten zijn Franstalige instructies te vinden om de smartphones te demonteren, kapotte onderdelen te vervangen en het toestel opnieuw te monteren.
 30. Twitter belooft accounts die de regels schenden minder hard aan te pakken. Enkel bij 'ernstige' of herhalende overtredingen worden accounts geblokkeerd. Daarnaast wordt het vanaf volgende maand mogelijk om bezwaar te maken tegen een accountopschorting.
 31. Het Nederlandse Nationaal Cyber Security Centrum heeft een Wall of Fame gepubliceerd waarin cybersecurityonderzoekers die het afgelopen jaar kwamen met de beste responsibledisclosuremeldingen in het zonnetje worden gezet.
 32. Seagate is van plan om dit jaar nog hdd's uit te brengen van 22, 24 en 30TB. Laatstgenoemde moet in het derde kwartaal verschijnen en de hamr-technologie bevatten. Hoeveel schrijfkoppen deze meekrijgt is nog niet bekend.
 33. Microsoft is begonnen met het automatisch bijwerken van Windows 11-versie 21H2 naar 22H2. Voorheen moesten gebruikers handmatig de nieuwste versie downloaden, maar nu wordt deze automatisch gedownload en geïnstalleerd.
 34. De Verenigde Staten, Nederland en Japan hebben een akkoord bereikt om de export van geavanceerde chipproductiemachines naar China te beperken. Dat vertellen ingewijden aan Bloomberg. Het kan echter nog maanden duren voordat de restricties daadwerkelijk ingaan.
 35. Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht kan miljoenen euro's aan waterschapsbelasting niet innen omdat er grote ict-problemen zijn bij leveranciersbedrijf Waternet. Dat stond eerder nog onder verscherpt toezicht omdat de beveiliging van het waterschap ook al ondermaats was.
 36. Home Assistant heeft een chatfunctie ingebouwd in zijn smarthomebesturingssysteem waar gebruikers smarthomecommando's aan kunnen geven. Dat moet een eerste stap zijn richting een geïntegreerde spraakassistent. De functie, Assist, ondersteunt 22 talen waaronder Nederlands.
 37. Chips van Nederlandse bedrijven zoals NXP en Nexperia komen ondanks economische sancties alsnog in Rusland terecht, schrijft de NOS. Die ontdekte dat de chiphandel via tussenhandelaren wordt gefaciliteerd.
 38. De ict-component van de Omgevingswet is klaar voor gebruik. Desondanks wordt de invoering van de wet weer uitgesteld, tot 1 januari 2024. Overheden moeten tijd krijgen om te leren werken met de ict, dat jarenlang het grote struikelblok van de complexe wet was.
 39. De Stichting Domeinregistratie Nederland heeft een tool ontwikkeld die het risico op misbruik inschat voor Nederlandse domeinnamen. RegCheck geeft nieuwe .nl-domeinen een risicoscore die inschat hoe groot de kans is dat het domein wordt gebruikt voor bijvoorbeeld malware.
 40. De grote, wereldwijde Microsoft-storing van eerder deze week werd veroorzaakt door een patch voor het Wide Area Network. Daardoor konden routers geen packets meer forwarden. Daardoor werkte ook de tooling niet meer om het WAN te monitoren, schrijft Microsoft in een statusupdate.
Microsoft Tips
Nieuwsflash
Webdesign
IT Support

De 10 meestgestelde vragen over de gratis update van Windows 10

Windows 10 komt eraan en naar aanleiding van de releasedatum op 29 juli, lijsten we even de 10 meest gestelde vragen op van het moment: behoud ik al mijn documenten bij een gratis upgrade? Zal Cortana ook beschikbaar zijn in België? Krijgt Windows RT ook een upgrade? Ontdek de volledige lijst.

http://pulse.microsoft.be/language/nl/de-10-meest-gestelde-vragen-over-de-gratis-windows-10-upgrade/

 

Welke Windows 10 versie past bij jou?

Op 29 juli is het zover. Dan is Windows 10 beschikbaar; in verschillende versies nog wel. De versies zijn afgestemd op gebruikersprofiel en de toestellen die je gebruikt. Moedig jij als bedrijf CYOD aan (Choose Your Own Device)? Dan zal je waarschijnlijk een andere versie hebben dan iemand die liever een desktop-editie heeft. Ontdek welke versie bij jou past.

http://pulse.microsoft.be/language/nl/welke-windows-10-versie-past-bij-jou/

 

Maak kennis met Microsoft Edge (te kiezen: 1/2)

Microsoft Edge is de nieuwe browser van Windows 10. Je zal vanaf eind juli rechtstreeks op webpagina’s kunnen schrijven, wat meteen heel wat tijd bespaart in meetings. Benieuwd naar de andere features van Microsoft Edge? 

http://pulse.microsoft.be/language/nl/microsoft-edge-surface-3-perfect-partners-in-crime/

 

Hoe ziet Office eruit in Windows 10 (te kiezen: 2/2)

Met Windows 10 heb je ineens de nieuwe versie van Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote op zak en dat op al je mobiele toestellen. Touch- en mobielvriendelijk zijn ze allemaal, per app zijn er een aantal specifieke wijzigingen.

http://pulse.microsoft.be/language/nl/probeer-office-voor-windows-10/

 

Geef hackers minder kans

Geen grotere vrees voor een bedrijfsleider dan gehackt te worden. Ondanks de vele waarschuwingen en ondersteuning van partners zoals Microsoft, kan het soms toch fout lopen. Ontdek hoe jij en je collega’s proactief kunnen handelen om hackers geen kans te geven.

http://pulse.microsoft.be/language/nl/geef-hackers-minder-kans/

 

Reminder voor Windows Server

Op 14 juli 2015 beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows Server 2003 en Windows Small Business Server 2003. Met een upgrade naar een nieuwe server worden uw kosten verlaagd, uw gegevens beschermd en staat u sterker in de markt.

 

Lees hier de 5 redenen om te upgraden: http://bit.ly/19O1lm1 

TPL_BEEZ3_NEXTTAB

Deze week hebben we een nieuwe update vrijgegeven voor SimplyFact

Icecat integratie: automatisch ophalen en invullen van product informatie !

Verkoopt u vaak of uitsluitend elektronisch materiaal en/of onderdelen? Met behulp van de Icecat integratie hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het invoeren van de produkt gegevens ! Met behulp van het unieke EAN/UPC nummer, of de combinatie van merk en merkgebonden SKU, vult SimplyFact voor u automatisch alle product gegevens in: algemene gegevens, afbeeldingen, garantie termijn, categorie, gedetailleerde product info: alles in 1 oogopslag.

SimplyFact Icecat integratie - deel 1    SimplyFact Icecat integratie - deel 2

Meer nog: dankzij een handige Product Fiche functie, maakt u heel eenvoudig een gepersonaliseerde en gedetailleerde PDF product fiche van het gekozen artikel. Perfect om als bijlage bij uw offertes te voegen, of om de klant een handig overzicht van de produkt mogelijkheden te tonen. Deze product fiches zijn gebrand zoals uw facturen, bevatten uw eigen logo en u hebt zelfs de mogelijkheid om onmiddelijk uw eigen verkoopsprijs te vermelden op de fiche (met of zonder BTW).

Dankzij deze integratie bespaar ik elke maand heel wat uren die ik anders moest spenderen aan het manueel opzoeken en invoeren van alle produkten

Meer lezen...
TPL_BEEZ3_NEXTTAB

SSL : noodzakelijke beveiliging

Een SSL-certificaat is een noodzakelijke beveiliging voor ieder webverkeer. Heeft u bijvoorbeeld een webwinkel of wilt u er een beginnen? Of heeft u een andere website waar uw bezoekers gevoelige informatie naar toe versturen, bijvoorbeeld een control panel? Dan is een SSL-certificaat onmisbaar, als u de garantie wilt geven dat de gegevens van uw klanten op uw website veilig zijn en niet ingezien kunnen worden door derden. Een garantie die eigenlijk vanzelfsprekend is.    

Misschien heeft u alleen maar een aanmeldingsformulier of inlogscherm op uw website, waar u uw bezoekers vraagt om hun naam en adresgegevens in te vullen, en denkt u misschien dat SSL daarom te duur en onnodig is. Toch kunnen ook deze gegevens gestolen worden, met alle vervelende gevolgen van dien. Het is dan ook wettelijk verplicht om de verzending van dit soort gegevens van en naar uw website te beveiligen. Onze Medium Security SSL certificaten zijn hiervoor ideaal.

Ook voor low-risk websites, zoals een intranet binnen een klein bedrijf, vindt u bij Bumper.be geschikte budget-SSL-certificaten. En wilt u meerdere subdomeinen beveiligen met SSL, dan is SSL Wildcard de beste oplossing.

Voor iedere doelgroep een SSL-certificaat

SSL-certificaten kunnen van levensbelang zijn voor ondernemingen die online opereren. Voor een e-commerce bedrijf kan een goede SSL-beveiliging een groot verschil in de omzet maken. Voor webdevelopers kan een goed werkend SSL-certificaat ervoor zorgen dat er niet wordt ingebroken in de site van een klant.

Alle grote merken onder 1 dak

Bij Bumper.be bent u aan het juiste adres voor SSL certificaten van alle grote merken:    

Comodo SSL  Thawte SSL   RapidSSL SSL

GeoTrust SSL

     VeriSign SSL

VeriSign, GeoTrust, Thawte, Comodo en RapidSSL.

                  

TPL_BEEZ3_NEXTTAB

Bumper.be services op maat

U vraagt, wij leveren: advies op maat gesneden, onderhouds contracten, snelle interventies, persoonlijk advies, telefonische support, hulp op afstand en dienst na verkoop. We begeleiden u van A to Z naar uw ideale IT omgeving met behulp van kennis, ervaring en onafhankelijk advies over merken, produkten en netwerkleveranciers.

Maak u geen zorgen meer over uw IT, Bumper.be levert u alle IT oplossingen: snel, adequaat en scherp geprijsd.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie

button webdesign
button hosting
button development
button hardsoftware
button consultancy
button support